تبلیغات
مقالات دریایی اساتید و دانشجویان علوم و فنون دریایی - بررسی اثرات برخی غذاهای موجود بر روی رشد پست لارو میگوی سفید هندی (Penaeus indicus)
سه شنبه 16 فروردین 1390

بررسی اثرات برخی غذاهای موجود بر روی رشد پست لارو میگوی سفید هندی (Penaeus indicus)

• نوع مطلب: همایش های داخلی  ،شیلات ،
• نوشته شده توسط: دریا دریایی

بررسی اثرات برخی غذاهای موجود بر روی رشد پست لارو میگوی سفید هندی (Penaeus indicus) 


سال انتشار: 1384
نوع ارایه:
محل انتشار:
ششمین همایش علوم و فنون دریایی
نویسنده‌گان:
ماندانا زارعی - وحید یاوری - احمد سواری
زبان مقاله: فارسی

بررسی اثرات برخی غذاهای موجود بر روی رشد پست لارو میگوی سفید هندی (Penaeus indicus)

نویسنده‌گان:

[ ماندانا زارعی ] - كارشناسی ارشد بیولوژی ماهیان دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
[ وحید یاوری ] - دكترا در آبزی پروری، استادیار دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
[ احمد سواری ] - دكترا در اكوفیزیولوژی، دانشیار علوم و فنون دریایی خرمشهر

خلاصه مقاله:

ابتدا پست لاروهای سالم و فعال میگوی سفید هندی (penaeus indicus) با تراكم هشت عدد در لیتر در ده مخزن حاوی 40 لیتر آب با شوری 32 در هزار ذخیره سازی شدند. از آنجایی كه شاخصهای فیزیكو شیمیایی آب تیارها شامل: ph، اكسیژن محلول، دما و شوری بر میزان تغذیه میگو تاثیر به سزایی دارند به منظور حذف اثر این فاكتورها، همه روزه در تمام دوره پرورش (p114-p1 44) و در همگی تیمارها این شاخص ها اندازه گیری شده و یكسان و در محدوده مناسب حفظ شدند. در 10 تیمار مورد بررسی از غذای چینه، بیوماس فریز شده آرتمیا و بیوماس خشك آرتمیا گونه Artemia fransiscana با درصدهای مختلف استفاده شد. در یك دوره یك ماهه هرپنج روز یك بار از هر تیمار 20 عدد پست لارو بطور تصادفی برداشته می شد و وزن تر، وزن خشك و طول كل محاسبه می گردید. همچنین درصد بازماندگی نهایی، ضریب تبدیل غذایی، نرخ رشد روزانه، وزن تر نهایی و وزن خشك نهایی همگی تیمارها در پایان دوره محاسبه شد. نتایج بدست آمده در این پروژه نشان می دهد كه تیمار 9 (غذادهی با 25% بیوماس تر+ 75% چینه) با میانگین وزن خشك نهایی 65/60 میلی گرم و ضریب تبدیل غذایی (FCR) 77/1، بیشترین رشد وزنی و كمترین ضریب تبدیل غذایی راداشته ونسبت به تیمار یك (غذادهی منحصرا با چینه) با میانگین وزن خشك نهایی 76/34 میلی گرم و ضریب تبدیل غذایی 91/3 اختلاف معنی داری را نشان می دهد. همچنین تیمار 3 (غذادهی منحصرا با بیوماس خشك آرتمیا) با میانگین وزن خشك نهایی 91/14 میلی گرم و ضریب تبدیل غذایی 6/6 و تیمار 2 (غذادهی منحصرا با بیوماس تر آرتمیا) با میانگین وزن خشك نهایی 9/11 میلی گرم و ضریب تبدیل غذایی 9/6، كمترین میزان رشد وزنی و بیشترین میزان ضریب تبدیل غذایی را نسبت به سایر تیمارها دارا بوده و با تیمارهای 9و1 اختلاف معنی داری را نشان می دهند.


كلمات كلیدی:

میگوی سفید هندی، ضریب تبدیل غذایی، غذای چینه، بیوماس ترآرتمیا، بیوماس خشك آرتمیا


نظرات() 



 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر